pure argan oil savonke

Waar is pure Arganolie goed voor?

Pure arganolie is een wonderolie, zowel in de keuken als in je cosmetica-assortiment. Het zit vol vitaminen en anti-oxidanten en het is een multi-inzetbare must have voor in de badkamer. Maar waar is nu juist allemaal goed voor? Alles wat je moet weten over pure arganolie als cosmetica-product, lees je in dit artikel.

Waar is arganolie goed voor?

Wat is arganolie en wat zijn de voordelen?

Als we spreken over pure arganolie, is het belangrijk om er eerst en vooral voor  te zorgen dat het effectief om pure arganolie gaat. Wanneer je arganolie koopt, is het daarom belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren. De Latijnse naam voor arganolie is Argana Spinosia Kernel Olie. Als er daarnaast nog andere namen staan, betekent dit dat de arganolie niet 100% puur is. Op zich kan het geen kwaad als het om andere zuivere ingrediënten gaat, maar vaak worden er bewaarmiddelen of dergelijke bijgevoegd die onnodig of niet zo gezond zijn voor je huid.

Pure arganolie wordt gebruikt als dagcrème of als make up remover.  Daarnaast kan je het aanbrengen op droge haarpunten, littekens, droge plekken, eczeem en je nagels. Zoals eerder gezegd, is arganolie een multi-inzetbare olie. In de badkamer is het handig als je ervan houdt om alles in 1 product te hebben in plaats van 5 verschillende. Ook op reis is het erg nuttig om maar 1 flesje te moeten meenemen. Je hebt er niet veel van nodig, dus gaat zo’n flesje olie best lang mee.

Wist je dat trouwens dat arganolie ook gebruikt wordt als anti-rimpel crème? Ja, hoor! Arganolie is een zeer rijke olie die vol zit met anti-oxidanten en vitamine E. Het is anti-bacterieel en de polyfenolen die in de arganolie zitten, zouden zelfs anti-allergisch werken. Verder is het het de enige olie die Delta 7 sterolen bevat. Deze stimuleren de celvernieuwing van de huid.

Arganolie is een zeer hydraterende olie die snel in de huid dringt zonder een vettig laagje na te laten. Er zijn verschillende soorten oliën, waaronder droge en vette oliën. Arganolie is een semi-droge olie. Dit betekent dus dat het veel sneller in de huid dringt dan bijvoorbeeld een vette olie zoals avocado-olie. Als je een beetje van deze olie op je gezicht smeert, zal je merken dat de huid het snel opneemt zonder dat je uren hoeft rond te lopen met een vettig gezicht.

Arganolie is geschikt voor alle huidtypen. Zelfs voor de heel gevoelige huid of bij eczeem is deze olie aan te raden. Bij eczeem is er last van jeukende, rode plekken en schilfers. Arganolie zal eczeem niet zomaar weghalen, maar kan de roodheid en vervelende jeuk wel verlichten. Ook bij een jeukende hoofdhuid kan het helpen om er arganolie op te smeren. Masseer voldoende olie op je hoofdhuid en smeer tegelijk ook je haarpunten in. Dan genieten je haarpunten ineens mee van wat extra verzorging. Laat het een half uur inwerken of ga er mee slapen. Daarna kan je de olie uitwassen. Omdat het een vrij droge olie is, zal het uitwassen ervan gemakkelijker zijn dan wanneer je bijvoorbeeld kokosolie als haarmasker gebruikt.

Waar koop je pure arganolie?

Pure arganolie vind je in allerlei bio- en natuurwinkels of in het assortiment van Savonke. De Marokkaanse arganolie van Savonke is met zorg uitgekozen en bewust 100% natuurlijk en BIO, zonder extra toevoegingen. Het wordt gemaakt in het kader van een uniek sociaal-economisch project, genaamd Targanine, die Zuid-Marokkaanse vrouwen steunt. Het project heeft als doel de sociale ontwikkeling van de vrouwen in de coöperatieven te bevorderen en toe te kijken op het behoud van de arganboom, die toch wel zeer uitzonderlijke eigenschappen heeft.

arganolie savonke

 Hoe gebruik je arganolie?

Gebruik arganolie op je haar, gezicht, littekens, nagels of lichaam.
Je hebt niet veel olie nodig per keer. 2 druppels zijn bijvoorbeeld al voldoende om je gezicht mee in te smeren. Het is gemakkelijk als je eerst wat olie op je handen spuit. Daarna kan je het gelijkmatig verdelen over je gezicht, je haarpunten, nagels, etc. Bewaar het best niet in de vlakke zon.

Arganolie, het Marokkaanse goud in een flesje...

Arganolie voedt, hydrateert en beschermt je haar en huid. Het helpt bij eczema, verzacht psoriasis en brandwonden en verzorgt gespleten nagels. Het is duidelijk niet voor niets dat arganolie in de volksmond het Marokkaanse goud in een flesje wordt genoemd. Zoals je hierboven gelezen hebt, kan je het gebruiken voor heel je lichaam en heb je er niet veel van nodig, waardoor het lang meegaat. Tot slot is het heel handig om mee te nemen op reis of als je het aantal producten in de badkamer wilt minimaliseren. Nu je weet wat de vele voordelen zijn van arganolie, kan je het alleen nog maar uitproberen om te kijken of het ook voor jou een must-have wordt in de badkamer.

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.