Hoe gebruik je een shampoobar?

Hoe gebruik je een shampoobar?

Hoe je een shampoobar gebruikt, is een veel gestelde vraag. De hippe shampoobar is aan een opmars bezig. Bijna iedereen heeft er ondertussen al van gehoord. Toch zijn er nog ontzettend veel vragen over. Niet iedereen durft de stap te nemen om dit duurzame, praktische en op zeep lijkende blokje te integreren in de badkamer. Laten we jou daarbij helpen door verschillende vragen te beantwoorden.

De vragen die hieronder beantwoord worden:

  • Hoe gebruik je een shampoo- of conditionerbar?
  • Hoe bewaar je een shampoobar en wat doe je met de laatste restjes?
  • Wat zijn de voordelen van een shampoobar?
  • Wat is het verschil tussen een blok zeep en een shampoobar?

Hoe gebruik je een shampoo- of conditionerbar?

Als je weet hoe je een zeepbar gebruikt, dan zit op de goede weg. Bij een zeepbar maak je je handen nat. Vervolgens wrijf je het blok zeep door je handen waardoor er een heerlijk schuimend laagje zeep ontstaat. Wrijf nu in je handen en spoel goed af. Met een shampoobar doe je eigenlijk hetzelfde maar dan met je haren. Kam je haren alvorens je de douche in springt. Dit zal helpen om knopen te voorkomen. Maak vervolgens je haren nat. In plaats van de shampoobar in je handen te wrijven, wrijf je deze over je haren. Als je die van Savonke gebruikt, zal je merken dat deze heerlijk begint te schuimen. Dat is echter niet bij elke shampoobar het geval. Masseer hierna de shampoo door je hoofdhuid en haren en spoel goed uit. Geef jezelf en je haar de tijd om te wennen aan je nieuwe routine. Wie verkocht is, grijpt daarna nooit meer terug naar een fles.

Heb je wat langer haar? Gebruik dan zeker de conditionerbar om je haren te hydrateren. Het doel van de shampoobar is om je hoofdhuid te reinigen. Als je vaak je haren wast, kan dit ervoor zorgen dat je haren wat droger worden. De conditionerbar zal voorkomen dat je haar uitdroogt. Bovendien helpt de conditioner ontzettend goed om knopen uit te kammen. Het zorgt ervoor dat krullen tot hun recht komen en stijl haar mooi valt. Bij het gebruiken van een conditionerbar doe je bijna net hetzelfde als met een zeep- of shampoobar. Na het wassen, knijp je het overtollig water uit je haren. Wrijf nu de bar over je haarlokken. Laat vervolgens een minuutje intrekken en spoel goed uit. Bij het aanbrengen van een conditionerbar komt er veel minder schuim en inhoud vrij dan bij een shampoobar. Het zal lijken alsof er niets af komt. Dit is even wennen. Na een paar keer gebruiken zal je aanvoelen hoe veel of hoe weinig je op je haren moet doen. Eén ding is zeker, jouw lokken zullen nooit zo zacht hebben aangevoeld!

Hoe bewaar je een shampoobar en wat doe je met de laatste restjes?

Bewaar een shampoobar nooit in de douche, tenzij het in de hoogte kan staan. Zo voorkom je dat er steeds water over komt tijdens het douchen. Jouw bar zal veel sneller op raken. Bovendien is de kans groot dat het papperig wordt. Leg je shampoobar na het douchen steeds op een washandje of in een zeepbakje zodat het weer kan opdrogen. Zorg er ook voor dat het zeepbakje onderaan niet volledig afgesloten is. Er bestaan zeepbakjes met gaatjes in of met een rooster waardoor het overtollige water uit de bar kan lekken. Een andere mogelijkheid is om de shampoobar in een zeepzakje te stoppen. Dit kan je trouwens ook doen met je zeepbars. Je kan het zakje gemakkelijk ergens hangen om de bar te laten drogen. Het is daarnaast heel erg handig om de laatste stukjes shampoo volledig op te gebruiken. Wanneer een shampoobar op z’n einde komt, brokkelt hij uit elkaar. Het is jammer om dit te moeten weggooien omdat je hier meestal nog een paar keer je haar mee kunt wassen. Door het in een zeepzakje te steken, houd je de stukjes bij elkaar en kan je de bar blijven gebruiken. Een andere mogelijkheid is om de stukjes in een dunne, stoffen zakdoek te wikkelen. Wrijf met de zakdoek of het zeepzakje over ja haren, zodat de shampoo door de gaatjes, over je haren sijpelt.

Wat zijn de vele voordelen van een shampoobar?

Waarom zou je in godsnaam overstappen op een shampoobar als de shampoofles het prima doet? Het eerste voordeel is dat je van een heel deel van de plastic verpakking af bent. Als je de shampoobar van Savonke gebruikt dan heb je zelfs een volledig composteerbare verpakking (en het is in verschillende winkels zelfs zónder verpakking te koop). Bovendien bestaat de inhoud van een shampoofles uit 90% water. Een shampoobar is veel geconcentreerder en er hoeft geen onnodig water vervoerd te worden. Dat bespaart een heleboel CO² tijdens het transport.

Een ander voordeel van de shampoobar is dat je het gemakkelijk mee op reis kunt nemen. Het is niet vloeibaar dus kan het niet lekken in je tas. Ook kan het mee in je handbagage. Dit is handig als je zonder grote koffer reist. Het oogt daarnaast mooier dan een plastic fles en het neemt veel minder plaats in, zowel in je koffer als in je badkamer. Als je het meeneemt op reis, kan je het in een transportzakje steken of een doosje.

Verder is het langdurige gebruik een voordeel. Een shampoobar gaat minstens even lang mee als een fles, maar vaker doe je er veel langer mee. Met een conditionerbar kan zelfs maandenlang toekomen.

Veel shampoobars bevatten natuurlijke ingrediënten, in tegenstelling tot de synthetische flessenshampoo die men meestal in de winkel verkoopt. Gebruik je er ééntje met natuurlijke ingrediënten zoals die van Savonke, dan zal je merken dat dit véél zachter is voor je hoofdhuid en haar. Hoofdhuidproblemen zoals eczema en stroef haar maken plaats voor stralende lokken en een gezonde hoofdhuid. 

Wat is het verschil tussen een blok zeep en een shampoobar?

Wat velen niet weten, is dat zeep en shampoo absoluut niet hetzelfde is. Bepaalde zeepbars worden als shampoo verkocht en gebruikt, maar hebben totaal niet dezelfde samenstelling als een shampoobar. Bij zeep ontstaat een verzepingsproces waarbij je loog en olie met elkaar vermengt. Er ontstaat een chemische reactie waarbij de moleculen van de loog + zeep veranderen in zeep. Shampoobars worden gemaakt door verschillende ingrediënten met elkaar te laten versmelten, zonder dat de afzonderlijke samenstelling van de ingrediënten verandert. Is de ene beter dan de andere? Dat hangt af van de ingrediënten en de samenstelling van het product. Bij een shampoobar zal je echter minder snel het gevoel hebben dat je haar er snel vettig van wordt. 

Nu je alles over de voordelen en het gebruik van shampoobars weet, is het tijd om het uit te proberen. Waar wacht je nog op? Spring de doucht in! Maar pas op, want eens je verkocht bent, ga je niet meer terug… ;-)

 

Hoe gebruik je een shampoobar?

Hoe gebruik je een conditionerbar?

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.