Groene klei: de krachtpatser in onze shampoos!

Groene klei: de krachtpatser in onze shampoos!

Klei werd miljoenen jaren geleden gevormd door de natuur en zit boordevol mineralen, enzymen en spoorelementen. In bijna elke oude cultuur kan je behandelingen en tradities terugvinden waarbij klei werd gebruikt. Zowel de oude Egyptenaren als de Indiaanse volkeren gebruikten klei bijvoorbeeld voor allerlei huidkwalen! 

De kleur van klei wordt bepaald door de samenstelling van de verschillende aanwezige mineralen, in het bijzonder de concentratie van ijzeroxiden. Groene klei is de meest krachtige vorm van alle soorten klei. 

Hoewel groene klei een uitgebreid gamma aan voordelen voor het lichaam bevat, gaan we in deze blog dieper in op het gebruik voor het haar.

De belangrijkste reden waarom wij groene klei gebruiken voor onze shampoobars is omdat deze sterk reinigend is. Groene klei maakt het haar en de hoofdhuid op een natuurlijke manier schoon.

Specifiek reguleert het de talgproductie van de hoofdhuid. Hierdoor wordt het haar minder snel vet en is er minder kans op het ontstaan van haarroos.

Groene klei heeft een sterk absorberend vermogen en heeft dus eveneens een ontgiftende en antibacteriële functie. Mensen die vaak irritaties van hun hoofdhuid hebben, kunnen hier zeker een voordeel uithalen. Ook wanneer je al jaren shampoo gebruikt met  siliconen en chemicaliën, zal de groene klei als het ware een detox geven aan je haar! Siliconen verstikken het haar waardoor het vaak zwaar en futloos wordt. Wanneer de groene klei in contact komt met het haar worden deze chemicaliën geabsorbeerd en gaat het er hierdoor gezonder en vaak ook volumineuzer uitzien. Dit effect wordt nog versterkt doordat de groene klei rijk is aan mineralen en enzymen, waardoor het haar en de hoofdhuid nog eens extra worden gevoed

De groene klei is PH-neutraal en geschikt voor iedereen, ook voor mensen met de meest gevoelige (hoofd-)huid!

Zo, nu weten jullie waarom wij zo overtuigd zijn van het gebruik van groene klei als basis in onze shampoobars! Ook overtuigd? Bekijk onze shampoobars op basis van groene klei hier :-)

(Foto credits: underatinroof)

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.