Ingrediënten

Sodium Cocoyl Isethionate (SCI)

SCI is een ingrediënt van plantaardige oorsprong en wordt gemaakt van de vetzuren van kokosolie. Dit product zorgt ervoor dat het schuim in de shampoo ontstaat. Het is geschikt voor de gevoelige huid en is biologisch afbreekbaar.

Theobroma Cacao Seed Butter (Cacaoboter)

Cacaoboter wordt gemaakt van het vet dat in de zaden van de cacaoboon zit. Het groeit aan boompjes die vooral rond de evenaar voorkomen. 

Illite (Groene klei)

De zachte, groenkleurige soort aarde is geschikt voor alle haartypes. Het werkt verzachtend en zuiverend maar wordt ook gebruikt om vloeistoffen met elkaar te binden. Daarnaast heeft het ook ontvettende eigenschappen en staat het gekend voor het absorberen van gifstoffen. Groene klei is een organisch materiaal dat bestaat uit mineralen, ijzeroxiden en afgebroken plantenmateriaal.

Behentrimonium Methosulfate, Cetyl Alcohol, Butylene Glycol (BTMS-50)

BTMS-50 is een soort wax die onder andere wordt afgeleid van de koolzaadplant. De typische eigenschap van deze stof is dat het helpt om de haren te ontwarren. Het is daarnaast zeer mild voor de huid. Daarom wordt het in veel verzorgingsproducten gebruikt.

Parfum

Jasmijn: Parfumolie bestaande Benzyl Salicylate, Amyl Cinnamal, Linalool, Isoeugenol.

Vanille: Parfumolie bestaande Coumarin.

Aqua (Water)

Voor het maken van de shampoobars wordt gewerkt met gedemineraliseerd water; water waaruit alle onzuiverheden gefilterd zijn. Met kraantjeswater mogen wij helaas niet werken omdat de samenstelling van het water niet constant hetzelfde is.

Persea Gratissima oil (Avocado olie)

Avocado-olie wordt geperst uit de pit van de avocadovrucht die aan een avocadoboom groeit. Deze olie is extra verzorgend voor je haar en werkt herstellend. Daarnaast bevat het veel vitamines (A, D, E, …).

Aloe Barbadensis Leaf Juice (Aloe Vera gel)

Aloe Vera gel wordt uit de bladeren van de Aloe Vera plant gehaald en werkt extra verzachtend voor de huid. Wist je trouwens dat Aloe Vera gel de redder in nood is wanneer je verbrand bent door de zon?

Cetyl Alcohol

Cetyl Alcohol helpt net zoals BTMS-50 om je haren gemakkelijk uit te kammen. Het is een uit vet gemaakte alcoholsoorten en is afgeleid uit palmolie. 

Cocos Nucifera Oil (Kokosolie)

Kokosolie is afkomstig van de lekkere en welgekende kokosnoot. Het wordt vaak gebruikt om mee te koken. In onze contionerbar zorgt het voor een versterkend en glazend effect op je haar.

Shampoo Jasmijn: Sodium Cocoyl Isethionate, Aqua, Illite, Persea Gratissima oil, Theobroma Cacao Seed Butter, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Parfum, Benzyl Salicylate, Amyl Cinnamal, Linalool, Isoeugenol

Shampoo Vanille: Sodium Cocoyl Isethionate, Aqua, Illite, Persea Gratissima oil, Theobroma Cacao Seed Butter, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Parfum, Coumarin

Shampoo Geurloos: Sodium Cocoyl Isethionate, Aqua, Illite, Persea Gratissima oil, Theobroma Cacao Seed Butter, Aloe Barbadensis Leaf Juice

Conditioner Jasmijn: Cetyl Alcohol, Theobroma Cacao Seed Butter, Behentrimonium Methosulfate, Cocos Nucifera Oil, Butylene Glycol, Parfum, Benzyl Salicylate, Amyl Cinnamal, Linalool, Isoeugenol

Conditioner Vanille: Cetyl Alcohol, Theobroma Cacao Seed Butter, Behentrimonium Methosulfate, Cocos Nucifera Oil, Butylene Glycol, Parfum, Coumarin

Conditioner Geurloos: Cetyl Alcohol, Theobroma Cacao Seed Butter, Behentrimonium Methosulfate, Cocos Nucifera Oil, Butylene Glycol

Al onze producten worden handgemaakt in Antwerpen. Ze zijn vegan en bevatten ignrediënten die afgeleid zijn van natuurlijke grondstoffen.

De balans vinden tussen enerzijds vegan en natuurlijke ingrediënten en anderzijds biologische en faitrade ingrediënten is niet eenvoudig, vooral omdat we onze product toegankelijk en betaalbaar willen houden. Het spreekt voor zich dat we hierover verder onderzoek houden en in de toekomst nog meer aandacht wensen te besteden aan het biologische en fairtrade aspect van onze ingrediënten.