De heilzame effecten van badzout

De heilzame effecten van badzout

Een momentje voor jezelf

Persoonlijk ben ik echt een zomer-mens. Al zijn de maanden daarna, het aftellen naar kerst, ook wel favoriet. Maar eens de feestdagen gepasseerd zijn en het buiten toch donker, koud en nat blijft, doet het me deugd om af en toe een momentje voor mezelf te nemen. Eventjes stilstaan en mijn lichaam en geest verzorgen. Wat ik het liefste doe om te relaxen is warmte opzoeken, een warme douche of een deugddoend bad. Daarbij gebruik ik badzout en een goede lichaamsolie.

De heilzame eigenschappen van badzout

Wist je dat zout een weldoener is voor je huid?  Gedurende een warm bad gaan je poriën wijd open staan, waardoor allerlei stoffen worden opgenomen en afgescheiden. Je lichaam neemt tijdens een bad met badzout veel mineralen, natrium, magnesium en kalium op. Daarnaast zorgt zout ervoor dat de hardheid van het water vermindert, wat resulteert in een lekker zachte huid achteraf. Het gebruik van badzout is wereldwijd al decennia bekend voor zijn stimulerend effect op de bloedcirculatie of het behandelen van huidproblemen.

Soorten zout

Bij badzout is het belangrijk te kijken naar de samenstelling, er is immers veel verschil tussen zouten. Bij Savonke creëerden we een badzout bestaande uit puur zeezout en epsom zout. Grof zeezout verbetert de vochtbalans van de huid, vermindert roodheid en ruwheid en verbetert de huidbarrière. Epsom zout is bekend voor zijn kalmerend effect op de spieren. Voeg slechts twee eetlepels badzout toe aan je badwater en laat het rustig oplossen.

Een vleugje essentiële olie om sfeer te creëren

Zout is een natuurlijk product dat bestaat uit natrium en chloorionen. Deze twee stoffen vind je ook terug in ons lichaam en hebben een invloed op hoe we ons voelen. Een warm bad met badzout helpt de spieren te ontspannen en spoelt de vermoeidheid van de dag weg.

Vaak wordt er aan badzout een geur toegevoegd, hiermee kan je de sfeer creëren die je op dat moment wenst. Wil je je lichaam en geest verfrissen? Kies dan bijvoorbeeld voor de florale geur rozen. In de badzouten van Savonke kiezen we voor twee varianten: lavendel of eucalyptus. Lavendel is erg gekend voor zijn ontspannend effect op de geest, dit maakt het een ideale geur om voor het slapen gaan te gebruiken. De aromatische geur van eucalyptus daarentegen, tovert je badkamer met één knip om in een ware spa. Eucalyptus zet de luchtwegen open en laat je vrij ademen.

Welke geur je ook kiest, het is belangrijk om slechts enkele druppels per bad te gebruiken. Vermijdt synthetische parfums maar kies liever voor pure, natuurlijke oliën.

De perfecte match

Een warm bad met zout en olie is een ideale combinatie. Enkele sprays lichaamsolie toevoegen aan het bad zorgt ervoor dat je huid perfect gehydrateerd wordt en zorgt voor extra zachtheid.

Geen bad?

Badzout is ideaal om als scrub te gebruiken onder de douche. Spoel je af onder het warme water, neem een soeplepel badzout, wrijf de huid zachtjes in in circulaire bewegingen en spoel af. Na deze peeling is het ideaal om de huid een extra verzorging te geven door in te smeren met een lichaamsolie- of lotion.

Badzout is ook goed geschikt om te gebruiken in een voetenbad.

 

 

Laisser un commentaire

Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être publiés.